Haarlemmermeer – Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018 kunnen de inwoners van de Haarlemmermeer en (nu nog) Haarlemmerliede en Spaarnwoude naast de lokaal actieve landelijke politieke partijen stemmen op zes lokale politieke partijen.

Wat betreft de lokale partijen doen oude bekenden mee zoals HAP, CDVP, EEN Haarlemmermeer, Forza en SRH. Nieuw op de lijst is GEZOND Haarlemmermeer!

Verder ontbreken de nu zittende partijen Onafhankelijk Liberaal (Kees van der Linden) en Politiek STERK (Anneke van der Veer) op de lijst. Kees van der Linden gaf eerder al aan een punt te zetten achter zijn politieke carrière. De exacte reden van het ontbreken van Politiek STERK is niet bekend. Anneke van der Veer raakte de afgelopen tijd, naar eigen zeggen onterecht, betrokken bij een grootschalige fraudezaak. Burgemeester Onno Hoes vroeg haar eerder deze maand nog op te stappen als gemeenteraadslid, omdat ze niet meer in de gemeente zou wonen.

Naast de lokale partijen doen de volgende landelijke partijen mee met de verkiezingen: VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en CU/SGP.

Deel dit bericht