De structurele en toekomstgerichte oplossing: ‘Schiphol in zee’!

Schiphol is belangrijk voor de werkgelegenheid van de gehele Haarlemmermeer. Echter de continue groei van Schiphol de afgelopen jaren heeft gezorgd voor een ongezonde leefomgeving. Op korte termijn vinden wij dat de onderzoeksresultaten van het effect van ultrafijnstof op de gezondheid van de bewoners afgewacht moet worden. Tot die tijd geen verdere groei van Schiphol.

De overlast van geluid en vooral door fijnstof door Schiphol moet omlaag. Wij zijn sceptisch over de mogelijkheid dat meer vluchten mogelijk zijn met minder overlast. Schiphol moet gehouden worden aan maximaal 500.000 vluchten per jaar. Maar voordat Schiphol weer op het oude aantal vluchten kan opereren zal de overlast door geluid en fijnstof aantoonbaar verminderd moeten zijn.

De structurele oplossing voor Schiphol is niet elk jaar een beetje groeien. De toekomstgerichte oplossing ligt in ‘Schiphol in zee’! Schiphol in Haarlemmermeer kan dan een stuk kleiner worden en vooral vrachtvluchten afhandelen. 2 of 3 landingsbanen kunnen dan plaats maken voor woningbouw zodat ook dit probleem wordt opgelost. Verder moet er geïnvesteerd worden in hogesnelheidstreinen zodat de trein een daadwerkelijk alternatief wordt voor korte vluchten.

Wij realiseren ons dat veel beleid omtrent Schiphol bepaald wordt in Den Haag, echter vinden wij dat de gemeente Haarlemmermeer moet opkomen voor de belangen van haar inwoners en zich in moet zetten voor een structurele oplossing voor Schiphol. De gemeente Haarlemmermeer dient in elk overleg over Schiphol de belangen van de inwoners van Haarlemmermeer te verdedigen waarbij de gezondheid van deze inwoners centraal staat.

Minder politiek, meer GEZOND verstand!

GEZOND Haarlemmermeer is een lokale politieke partij in de gemeente Haarlemmermeer. Ons partijprogramma bestaat uit lokale standpunten, zonder landelijke politieke inmenging of agenda.

GEZOND Haarlemmermeer
Recente berichten