Gemeenschapsgeld moet zorgvuldig besteed worden

De gemeente Haarlemmermeer moet de broek aan doen die het past. De laatste jaren is gebleken dat kostenverslindende projecten er voor gezorgd hebben dat de gemeente een veel te wijde broek aan heeft gedaan die met een veel te dure riem omhoog gehouden moet worden. Voorbeelden hiervan zijn het nieuwe honkbalstadion en de witte Calatravabruggen over de Hoofdvaart. Deze projecten hebben niet alleen veel gekost om te realiseren, uiteindelijk blijkt dat het elk jaar nog eens veel geld kost om te onderhouden. Voor de bruggen hadden sobere en meer deugdelijke alternatieven veel beter gepast. De bouw van het honkbalstadion had nooit goedgekeurd mogen worden door de gemeenteraad omdat de inkomsten van dit project zijn gebaseerd op verwachtingen. Deze verwachtingen (de Major League uit de Verenigde Staten zou wedstrijden gaan spelen in het nieuwe stadion) bleken niet gegrond.

Bij dit soort grote en dure projecten vragen wij ons af of wij deze uitgaven ook hadden gedaan als het ons eigen geld betrof. De gemeente moet te allen tijde respecteren dat zij te maken heeft met gemeenschapsgeld en dat dit op een juiste, effectieve en kostenefficiënte wijze besteed moet worden!

Samen naar een gezonde gemeente

GEZOND Haarlemmermeer is een lokale politieke partij in de gemeente Haarlemmermeer. Ons partijprogramma bestaat uit lokale standpunten, zonder landelijke politieke inmenging of agenda.

Doe mee!
GEZOND Haarlemmermeer
Recente berichten