GEZONDE Financiën

Wij vinden dat de gemeentelijke schuld, die op dit moment aanzienlijk is met 500 miljoen euro, stapsgewijs omlaag moet worden gebracht. Hierdoor verlaag je de rentelasten en kunnen deze vrijgekomen gelden ingezet worden waar het echt nodig is.

Er zijn situaties dat de gemeente geld moet lenen, echter mag dit alleen voor belangrijke projecten die breed gedragen worden door de bewoners. Tevens moet er eerst gekeken worden of dit geld niet ‘gevonden’ kan worden binnen de bestaande financiële huishouding.

Kunstwerk Ida, wat moet komen in toekomstig Park21, is een voorbeeld van een project dat niet breed gedragen wordt door de burgers en dat veel geld kost. Wij zijn dan ook tegen kunstwerk Ida dat €750.000,- moet kosten! Hier kunnen ook goedkopere alternatieven volstaan. Deze plek kan bijvoorbeeld jaarlijks ‘gegund’ worden aan een lokale kunstenaar die hier een eigen kunstwerk mag plaatsen en op die manier reclame voor zichzelf kan maken. Deze kunstenaar zal het kunstwerk ook zelf moeten onderhouden. Op deze manier kost dit project de gemeente geen geld en wordt een lokale kunstenaar geholpen!

Terug naar Partijprogramma

Direct naar GEZONDE Woningmarkt, GEZONDE Participatie, GEZONDE Omgeving, GEZOND Schiphol, GEZOND Leven, GEZONDE Kleine kernen, GEZONDE Projecten, GEZOND Ouder worden, GEZOND Ondernemen

info@gezondhaarlemmermeer.nl

Raadhuisplein 1,
2132 TZ Hoofddorp

@Gezond_Hmeer

GEZOND Haarlemmermeer
Recente berichten